Update 2 van kamp

Het weer:

Om jullie even gerust te stellen. Het heeft hier gisteren in de voormiddag een beetje geregend en vandaag (25/07) is er om 16h een kleine bui geweest, maar nog niets echt groot.

23 juli:

Vandaag was het groepsdag, alle groepen werden door elkaar gegooid.

De dag stond in thema van het Eurovisie Songfestival. Als team moesten de chiroten strijden voor een plaats in de finale van het festival.

Ze speelde spelletjes als ezeltje prik, waterpong, balaceren op een balk…

In de namiddag was het weer een swingende editie van het swingpaleis. Doorheen verschillende rondes streden de jongens en de meisjes tegen elkaar. We vlogen door rondes als de stop-de-band-ronde, kazou-ronde, gorgel-ronde en thema ronde. Er passeerde ook spectaculaire acts de revue als k3 Romana en big time rush! De winnaars van de namiddag waren de meisjes met 3 punten voorsprong. De jongens bijten nog steeds door de zure appel.

S ’avonds keerde iedereen terug naar hun vertrouwde groep en speelde ze samen nog een spelletje. De Rakwi speelde een slaapzakkenquiz, de Keti strijden in een baseball-battle tegen de Tito en de Aspi.

24 juli:

De speelclub begon de dag met een heuse doop, ze speelde spelletjes als  tik tak boem, twister,… Ze amuseerden zich te pletter met het spelen met verf en ketchup en mayo. Daarna hebben ze een frisse douche genomen. In de namiddag bouwde ze Rome. In 2 teams moesten ze als eerst Rome bouwen.

De Sloebers en Rakwi fuseerde als de Sloekwi. Ze gingen naar de binnenspeeltuin en hadden dolle pret! Ze konden zich ten volle uitleven! Bij hun terugkomst op het kampterrein zijn ze samen gaan baseballen.

In de avond speelde de Sloebers een slaapzakkenspelen schreven de Rakwi brieven naar het thuisfront, dus jullie mogen post verwachten!  

De Tito is naar Aken gegaan om er wat cultuur op te snuiven. Ze speelden er een leuk stadsspel en zijn gaan geocachen. In de avond speelde ze wat rustige spelletjes na hun vermoeiende dag.

De Keti’s moesten hun geheugen skills boven halen in het reclamefolder spel. Ze moesten in duo’s op het kampterrein op zoek gaan naar reclame folders en ze zo goed mogelijk memoriseren om er nadien een quiz vraag over te beantwoorden. Het doel was om zo snel mogelijk alle vragen over alle reclame folders zo snel mogelijk te beantwoorden. Tharika en Jorrit waren de winnaars van het spel.

De Aspi had een leuke doop in de voormiddag, ze werden gedoopt tot echte Mexicanen. Ze schilderde lucha libre maskers bij elkaar, proefde van echte Mexicaanse drankjes en maakte elkaar helemaal vuil! De namiddag bleef in thema, ze speelden een stank en dank spel waarbij ze vieze opdrachten moesten uitvoeren in duo’s. Het doel was om de scherpste tijd neer te zetten.

De pot schafte lekker kip curry en kip provencal.

25 juli

De eerste dag van de kapoenen, ze werden op de middag opgehaald en mochten meteen genieten van de lekkere macaroni. Na de siëste kregen ze een kaart van de kampplaats. Ze verkende de kampplaats en elk lokaal stond in het thema van een bepaald land. Daar speelden ze dan een spelletje. Ze maakten daarna leuke versiering om hun lokaal te pimpen.

De Speelclub speelde de olympische spelen, ze werden getest op uithouding, kracht, lenigheid en doorzettingsvermogen. In de namiddag maakte ze het gezellig en speelde ze een slaapzakkenspel.

De Sloebers hebben in de voormiddag tie-dye gedaan en typisch chiro spelletjes gespeeld. In de namiddag hadden ze doop en speelde ze spelletjes op de doop. De Sloebers vonden het geweldig om eens vuil te mogen zijn!

De Rakwi maakte een reis rond de wereld in elk land maakte ze een stop en speelde ze een spelletje. In de namiddag hadden ze doop en speelde ze spelletjes als hanengevecht en 1 is te weinig maar 3 is te veel.

Tito speelde een Cluedo deurenspel, ze waren op zoek naar de moordenaar. In de namiddag gingen ze bowlen. Cyril en Brego blonken uit!

De Keti speelde in de voormiddag typisch Chiro Spelletjes. In de namiddag bereidde net als de Aspi hun leidingsdag voor.

De Aspi werd deze nacht gedropt, dus vandaag mochten ze uitslapen na hun lange wandeltocht. In de namiddag bereidde ze uiteraard ook leidingsdag voor. In de avond speelde we leuke spelletjes

Op het menu vandaag stond in de middag macaroni en in de avond mochten we van lekker pannenkoeken smullen.

Groetjessss!!!!